Учасники Всеукраїнського страйку аграріїв направили керівництву держави свою резолюцію

Учасники Всеукраїнського страйку аграріїв направили керівництву держави свою резолюцію
Влада повинна припинити податковий грабунок аграріїв і не допустити зростання цін – Віталій Скоцик

Автори резолюції наголошують: причина зростання цін на продукти криється саме в підвищенні податків

Зубожіння українців і зростання цін на харчі можна зупинити за умови відновлення системи оподаткування аграрного сектору, що діяла до 2015 року. Про це йдеться в резолюції Всеукраїнського страйку аграріїв, ухваленій 4 жовтня. Страйкарі передали її Голові Верховної Ради і надіслали президенту України та прем’єр-міністру України.

Автори резолюції наголошують: причина зростання цін на продукти криється саме в підвищенні податків. За останні півтора року податкове навантаження на агровиробників зросло у 41 раз. Після змін, внесених у Податковий кодекс, аграрний сектор втратив у 2015 році 20 млрд. грн. оборотних коштів. Собівартість продукції підприємств, які годують Україну, різко зросла, а купівельна спроможність українців тільки падає.

«Нинішні податки знищують виробництво, тому влада змушена урізати бюджет. Ми стоїмо перед ВРУ і у всіх обласних центрах не за те, щоб добре жилося аграріям. А за кожного українця. Щоб він міг нормально харчуватися, отримувати медичні послуги й освіту. Якщо нас не почують, переведення аграріїв на загальну систему оподаткування з 2017 року призведе до різкого зростання цін – на 40-50%. Зараз за рік Україна втрачає 200 тисяч людей через високу смертність. Не змінимо політику – люди будуть вимирати ще швидше», - говорить один з ініціаторів резолюції голова Аграрної партії Віталій Скоцик.

В умовах чергового зростання тарифів і збереження теперішньої системи оподаткування агросектору новий стрибок цін буде дуже болючим для людей. Так, уже найближчим часом літр молока може подорожчати на 6-8 грн., 200 грамів масла – на 10-15 грн., кілограм свинини чи яловичини – на 40 грн., буханець хліба – на 4 грн., - йдеться в резолюції.

«Ми не допустимо, щоб податками і цінами нищили країну. Тому направляємо вищим керівникам держави чіткі вимоги щодо того, як врятувати економіку і нагодувати країну.  Не почують – на вулиці вийдуть мільйони», - підкреслює Віталій Скоцик.

Учасники страйку пропонують владі спосіб не допустити подальшого зростання цін. Для цього слід ухвалити законопроект 3851-1, який передбачає відновлення дії спеціального режиму оподаткування податком на додану вартість для агровиробників. Також вони вимагають повернути систему оподаткування аграрного сектору, яка діяла до 1 січня 2015 року.

Це, на їхню думку, стимулюватиме аграрне виробництво і дозволить зупинити зростання цін та подальше зубожіння людей.

Автори резолюції також вимагають продовжити мораторій на продаж земель сільськогосподарського призначення доти, доки не буде хвалено весь комплекс законів, необхідних для земельної реформи.

Нагадаємо, 4 жовтня у Києві та на трасах біля великих міст в усіх регіонах України відбувся попереджувальний Всеукраїнський страйк аграріїв «Повернемо гроші селу – нагодуємо країну!». У ньому взяли участь тисячі людей та десятки одиниць сільськогосподарської техніки.

Голова Аграрної партії Віталій Скоцик повідомив, що проведе зустріч з головою ВРУ  Андрієм Парубієм, де буде обговорено резолюцію, ухвалену страйкарями.  

Текст резолюції Всеукраїнського страйку аграріїв додається^

.jpg_01

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: