«Украерорух» пояснив, чому літаки РФ пролітали над Україною

«Украерорух» пояснив, чому літаки РФ пролітали над Україною

Російські літаки входили в повітряний простір України над Волинською й Закарпатською областями 27, 28 і 31 липня

Державне підприємство обслуговування повітряного руху України («Украерорух») повідомило, що кілька одноразових випадків входження російських літаків у повітряний простір України всупереч загальній забороні були спричинені негодою на їхньому маршруті, що могла призвести до аварії.
Як повідомило підприємство, рішенням Ради безпеки польотів Державної авіаційної служби України від 9 грудня 2015 року визначено, що можливе надання одноразових дозволів на вхід до повітряного простору України в разі крайньої необхідності всім повітряним суднам, включно з тими, що зареєстровані в Росії.
Причиною надання таких дозволів можуть бути: аварійна ситуація з повітряним судном; загроза життю осіб на борту повітряного судна; обхід небезпечних явищ погоди (якщо обхід без входу до повітряного простору України може призвести до аварійної ситуації); перевантаження секторів обслуговування повітряного руху суміжних країн; а також інші ситуації, під час яких стає очевидним, що вхід до повітряного простору України дозволить уникнути тяжких наслідків для осіб на борту повітряного судна.
За даними «Украероруху», чотири такі випадки з російськими літаками авіакомпаній «Аерофлот» і «Сибір», які входили в повітряний простір України над Волинською й Закарпатською областями 27, 28 і 31 липня, були пов’язані саме з несприятливими погодними умовами.
Польоти повітряних суден авіакомпаній Росії в повітряному просторі України заборонені згідно з рішеннями Кабінету міністрів України від 25 листопада 2015 року і Державної авіаційної служби України від 25 листопада 2015 року.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: