Україна готова на компроміси для звільнення 107 полонених – Оліфер

Україна готова на компроміси для звільнення 107 полонених – Оліфер

Заради того, щоб 107 осіб змогли повернутися до своїх близьких, Україна готова йти на серйозні компроміси

Сьогодні у Мінську відбулося засідання Тристоронньої контактної групи. Україна вимагає припинення вогню з 1 вересня, а також звільнення 107 заручників.

Про це на своїй сторінці у Facebook написала прес-секретар представника України в контактгрупі Леоніда Кучми Дарка Оліфер.

«Заради того, щоб 107 осіб змогли повернутися до своїх близьких, Україна готова йти на серйозні компроміси. Ми вимагаємо негайно звільнити громадян і виступаємо проти шантажу з цього питання: амністія стосується іншого пункту Мінських угод, і його рішення ніяк не пов'язане зі звільненням людей», – заявила Оліфер.

Крім того, вона зазначила, що Україна вимагає допуску міжнародних гуманітарних організацій до полонених.

«Українська сторона послідовно виконує Мінські угоди і закликає Російську Федерацію і ОРДЛО не порушувати взяті на себе зобов'язання і з 1 вересня 2016 року все-таки припинити стріляти», – наголосила Оліфер.

За її словами, 1 вересня лише на підконтрольній Україні частині Донбасу до шкіл і дитсадків піде понад 150 тисяч дітей.

Також, як зазначила Оліфер, Україна вимагає стійкого режиму тиші, відведення важких озброєнь і підтвердження цього відведення СММ ОБСЄ, повернення Україні контролю за українсько-російським державним кордоном.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: