Україна і ОБСЄ розробили план повернення контролю над кордоном

Україна і ОБСЄ розробили план повернення контролю над кордоном

Державна прикордонна служба України та ОБСЄ спільно розробили покроковий план повернення контролю над кордоном з Росією у разі виконання Мінських угод.

Про це в інтерв'ю агентству Інтерфакс-Україна заявив голова Держприкордонслужби Віктор Назаренко.

«Такий план дійсно є. Ми не приховуємо, що він існує. Це ж наша мета – повернути контроль над кордоном. Україна сьогодні не контролює 409,3 км держкордону», - сказав він.

При цьому він підкреслив, що Україна готова разом з місією ОБСЄ відновити контроль над кордоном, «якщо буде воля, в першу чергу, з боку Росії».

Назаренко уточнив, що ідея полягає в тому, щоб залучити поліцейську місію ОБСЄ і поетапно, на підставі Мінських угод, вийти на контроль ділянки кордону з РФ, який зараз не контролюється.

«На першому етапі мова йде про забезпечення контролю силами збройної поліцейської місії ОБСЄ, створення демілітаризованої зони вздовж кордону, у якої б були тільки представники ОБСЄ і ті, хто виконує ці завдання, встановлення та використання сучасних технічних засобів, починаючи від відеоспостереження і закінчуючи використанням безпілотників», - пояснив голова Держмитслужби.

Назаренко висловив надію, що мінський процес вже у 2016 році дозволить істотно наблизитися до питання відновлення територіальної цілісності України.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: