Україна ініціює початок переговорів щодо ЗВТ з Великою Британією

Україна ініціює початок переговорів щодо ЗВТ з Великою Британією

Володимир Гройсман і Тереза Мей

Фото: Володимир Гройсман/Фейсбук

Об’єм торгівлі між Україною та Британією минулого року склав близько двох мільярдів доларів

Україна ініціює початок переговорів щодо ЗВТ з Великою Британією після Brexit. Про це в ході візиту до Великої Британії повідомив прем'єр-міністр України Володимир Гройсман.

«В ході зустрічі ми торкнулися питання поглиблення нашої економічної співпраці. Якщо ми подивимось на торгівлю між нашими країнами, це, по року, трохи більше 2 млрд доларів, фактично потенціал може бути 3,5 млрд дол., враховуючи те, що Велика Британія прийняла рішення про вихід із ЄС, так званий Brexit, нам треба говорити про нові засади нашої економічної співпраці. Я порушив питання і знайшов підтримку того, що ми почали консультації щодо підходів щодо встановлення зони вільної торгівлі з Великою Британією», - зазначив Гройсман.

Також прем’єр-мініст зазначив, що була зроблена велика робота щодо ЗВТ, внаслідок якої була отримана така можливість із Канадою, - з 1 вересня вона вступить у дію.

«Ми працюємо зараз із Туреччиною і Ізраїлем і в рамках нашої співпраці з Великою Британією, ми вважаємо, що є велика перспектива і зацікавленість наших економік у нових механізмах співпраці», - додав Гройсман.

Нагадаємо, прем'єр-міністр Володимир Гройсман 5-7 липня перебуватиме з візитом у Сполученому Королівстві Великої Британії та Північної Ірландії.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: