Україна є фактором безпеки Європи, - Турчинов

Україна є фактором безпеки Європи, - Турчинов
Олександр Турчинов

Турчинов вважає, що роль України багатьма європейськими політиками сильно недооцінена

Секретар ради Національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов заявив, що Україна сьогодні є фактором безпеки Європи. Про це він заявив в інтерв'ю інтернет-виданню LB.ua

«Я зустрічався з багатьма високопоставленими чиновниками НАТО і ЄС і ставив їм запитання: «Припустимо, завтра Росія увійде в одну з країн Балтії, «захищаючи російськомовне населення». Ваші дії?» А адже таке вже траплялося. Ними опановував ступор. Вони не готові сьогодні воювати з РФ, навіть коли цьому немає альтернативи. Для них Україна - країна, яка навчилася воювати і готова стримувати такого жорстокого агресора, як Росія - порятунок. На жаль, багато хто не розуміють цього. Не розуміють, що саме Україна сьогодні є фактором безпеки Європи. І поки що українська армія готова стримувати російську агресію, вони (європейські країни, - ред.) можуть дозволити собі колупатися в носі», - заявив він.

За його словами, роль України багатьма європейськими політиками сильно недооцінена.

Нагадаємо, Турчинов  заявив, що не вірить в те, що з президентом Росії Володимиром Путіним можна домовитися про мирний формат розв’язання питання.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: