Україна є пособником «тероризму» Ґюлена – турецькі ЗМІ

Україна є пособником «тероризму» Ґюлена – турецькі ЗМІ

У Туреччині заговорили про те, що Україна сприяє роботі «терористичної організації», проти якої виступає президент Ердоган

Освітня організація Фетуллаха Ґюлена (FETÖ), яку в Туреччині оголосили терористичною, продовжує свою діяльність в Україні в галузях освіти, культури і засобів масової інформації

Про це повідомляє Anadolu.

За даними видання, «терористична організація» розпочала діяльність в країні після розпаду СРСР і в останні роки створила цілу мережу структур. У своїй роботі FETÖ віддає перевагу політиці «м'якої сили». З 2001 року організація діє в Україні під назвою «Міжнародна школа «Меридіан». У Києві в двох окремих будівлях діють школи, а також початкова школа. Діє також філія в Одесі.

«Керівництво школи докладає зусиль до того, щоб поряд з самими ерудованими і успішними дітьми, сюди надходили діти відомих політиків і громадських діячів. Таким шляхом організація намагається «вплинути» на політиків, бюрократів і підприємців і використовувати у власних інтересах», - йдеться у повідомленні.

«Чинний в Києві з 2013 року Україно-турецький культурний центр «Işık» є одним з відгалужень FETÖ. Центр організовує курси навчання і змагання турецькою мовою. Знову ж центр організовує спільні заходи зі школами «Меридіан». Очевидно, що до організації цих заходів також залучають українські вузи і педагогів. Також як і в багатьох країнах, в Україні культурний центр і освітні установи, що діють під егідою FETÖ, спільними зусиллями організовують олімпіади турецькою мовою під назвою «Фестиваль мови і культури», - додали в агентстві.

За даними Anadolu, під керівництвом освітніх установ і за підтримки підприємців - членів FETÖ, організація формує різні платформи, які «намагаються прищепити симпатію до Фетуллаха Ґюлена».

Нагадаємо, президент Ердоган закликав владу США видати Туреччині Ґюлена.

За словами держсекретаря США Джона Керрі, американська влада проведе розслідування і ухвалить відповідне рішення, якщо Туреччина надасть докази провини Гюлена.

Сам Гюлен вважає, що переворот у Туреччині міг бути постановкою.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: