Україна має достатньо резервів для заміни коштів МВФ – нардеп

Україна має достатньо резервів для заміни коштів МВФ – нардеп
Віктор Галасюк

Скорочення контрабанди на митниці принесе в державну скарбницю мінімум 20 млрд грн щорічно, заявив Галасюк

Голова парламентського Комітету з питань промислової політики і підприємництва Віктор Галасюк розповів, де взяти кошти для фінансування модернізації країни і повернення боргів МВФ, пише uaprom.info.

«Для промислового розвитку і економічного успіху України недостатньо ухвалення окремих законопроектів - потрібно докорінно змінювати модель економічної політики України, - заявив нардеп під час Погоджувальної ради. - В основі потрібно ставити не отримання кредитів від МВФ, а впровадження моделі економіки, яка дозволить повернути кредити, підвищити доходи і працювати в фінансово самостійному режимі».

За його словами, неборгових резервів для заміни штучних запозичень від МВФ достатньо. Так, тільки реструктуризація внутрішнього державного боргу по ОВДП (Облігації внутрішньої державної позики ред.) , що належать НБУ, дозволить вивільнити в бюджеті майже 20 млрд грн щорічно. Ще більше 10 мрд грн забезпечить істотне посилення контролю за трансферним ціноутворенням - розширення переліку країн, які контролюються і перелік контрольованих операцій. Скорочення ж контрабанди на митниці принесе в державну скарбницю мінімум 20 млрд грн щорічно.

Джерело: Подробности

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: