Україна має намір знову поскаржитися до СОТ на Росію

Україна має намір знову поскаржитися до СОТ на Росію

У Світовій організації торгівлі Україна ще раз порушить проблемні питання, викликані діями РФ

Міністерство економічного розвитку і торгівлі (МЕРТ) здійснює опитування працівників підприємств, установ, організацій та інших зацікавлених осіб щодо проблемних питань у торговельно-економічних відносинах із Російською Федерацією, аби порушити це питання у рамках Світової організації торгівлі (СОТ).
Як повідомляється на веб-сайті МЕРТ, на 28 і 30 вересня 2016 року заплановано засідання органу СОТ з огляду торговельної політики, під час якого проводитиметься перший огляд торговельної політики Росії. Обговорюватиметься звіт російського уряду, а також звіт, підготований секретаріатом СОТ, які охоплюватимуть широке коло питань інвестиційної та торговельної політики цієї країни.
При цьому, згідно з повідомленням, не пізніше ніж за два тижні до проведення зазначеного засідання члени СОТ мають можливість відправити письмові запитання стосовно торговельної політики Росії (до 14 вересня).
«Така процедура дозволить Україні ще раз порушити проблемні питання, викликані діями РФ, і використати всі можливі механізми для забезпечення дотримання РФ як членом СОТ своїх міжнародних зобов'язань, взятих у рамках членства в цій міжнародній організації», – наголошується в повідомленні.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: