Україна надасть суду в Гаазі всі дипломатичні ноти, відправлені до РФ з початку агресії

Україна надасть суду в Гаазі всі дипломатичні ноти, відправлені до РФ з початку агресії

Рішення про розкриття нот було прийнято Україною після того, як представник Росії Ілля Рогачов заявив, що Україна не надавала Росії конкретних випадків порушень

Міністерство закордонних справ України надасть Міжнародному суду ООН у Гаазі всі дипломатичні ноти, відправлені до МЗС Російської Федерації з початку агресії. Про це під час свого виступу заявив юрист Девід Зіонц, який представляє інтереси України, повідомляє «Європейська правда».

«Ми не мали наміру завалювати суд такою кількістю документів. Але у відповідь на звинувачення ми сьогодні передамо суду всі інші ноти», – заявив адвокат.

За словами Зіонца, таке рішення було прийнято після того, як представник Росії Ілля Рогачов заявив, що Україна не надавала Росії конкретних випадків порушень. «При цьому він не надав суду жодних документів дипломатичного листування», – зазначив Зіонц.

Як повідомлялося, раніше в Міжнародному суді ООН представники Російської Федерації пояснили походження зброї у бойовиків, заявивши, що це радянська або залишена українською армією зброя, що лежала в шахтах, і бойовики знайшли її самі. В СБУ таку заяву РФ назвали частиною інформаційної операції в гібридній війні проти України.

Нагадаємо, 16 січня Міністерство закордонних справ України подало позов з приводу порушення Росією Конвенції ООН з протидії тероризму та Конвенції про ліквідацію всіх форм расової дискримінації до Міжнародного суду ООН у Гаазі. Україна вимагає від РФ припинення фінансування незаконних збройних формувань на Донбасі та відновлення діяльності Меджлісу в окупованому Криму.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: