Україна не має доказів того, що білоруські підприємства торгують з окупованим Донбасом, - посол

Україна не має доказів того, що білоруські підприємства торгують з окупованим Донбасом, - посол
Ігор Кизим

Дуже важко довести, що є пряме постачання білоруських товарів до магазинів на тимчасово непідконтрольних Україні територіях, - посол

По кожному випадку масштабної торгівлі білоруськими товарами в окупованому Донбасі, який стає відомим посольству Білорусі, інформується МЗС Білорусі, пишуться ноти. Про це в інтерв’ю «Главкому» розповів посол України в Білорусі Ігор Кизим.

«У розслідуванні, яке нещодавно провели білоруські журналісти ішлося про те, що усі перевізники, які були помічені в такій торгівлі, отримали попередження від влади Білорусі. Це ми вважаємо певним результатом, зокрема, нашої роботи», - сказав він.

За словами посла, дуже важко довести, що є пряме постачання білоруських товарів до магазинів на тимчасово непідконтрольних Україні територіях.

«Якщо буде чітко доведено, що такі постачання йдуть, щодо таких підприємств будуть застосовані санкції і не тільки українські. Ми зробимо усе, щоби такі свої санкції щодо цих підприємств ввів і Європейський Союз. Проте наразі у нас немає інформації про білоруські підприємства, провина яких була би доведена», - стверджує він.

Кизим також додав, що для збору інформації про перевізників, виробників продукції існують спеціальні служби в Україні. «Це - їхня робота. Ми ж намагаємося попередити такі порушення дипломатичними каналами», - додав він.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: