Україна просить Росію видати ще одного українця

Україна просить Росію видати ще одного українця
Олексій Чирній

Цього разу мова йде Олексія Чирнія

Мін'юст надішле Росії запит про передачу незаконно засудженого українця Олексія Чирнія. Про це повідомив у суботу в Facebook заступник міністра Сергій Петухов, пише «Українська правда».

«Щойно підписав запит в Росію про передачу незаконно засудженого там Олексія Чирнія відповідно до поданої ним заяви», - зазначив він.

Кримчанин Олексій Чирній є фігурантом «справи Олега Сенцова», яку ще називають «справою кримських терористів». Правозахисники називають всіх чотирьох засуджених у цій справі політичними в'язнями.

Чирнія затримали російські силовики в травні 2014 року, після окупації Криму Росією, і звинуватили, зокрема, у спробі підірвати пам'ятник Леніну в Сімферополі. До нього дев'ять місяців не допускали українського консула, а коли ця зустріч відбулася, Чирній повідомив, що до нього застосували тортури.

Як заявляв російський адвокат Ілля Новіков, який деякий час захищав Чирнія, українець обмовив себе та інших учасників справи під час слідства і пішов на угоду зі слідством саме через тортури.

28 вересня адвокат Ілля Новіков повідомив, що Чирнія етапували зі слідчого ізолятора в Москві в Ростов-на-Дону.

Україна також намагається витягнути з російської тюрми українців Олега Сенцова і Олександра Кольченка, засуджених в Росії до тривалих термінів ув'язнення. За останніми даними, українців можуть обміняти на росіян, які утримуються під вартою в Україні.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: