Україна разом з трьома країнами внесе в ООН резолюцію про миротворців на Донбасі

Україна разом з трьома країнами внесе в ООН резолюцію про миротворців на Донбасі

Клімкін обговорював з іноземними колегами не тільки збройну агресію Росії, але також усі гібридні загрози

Україна разом з США, Францією й Німеччиною, готують до внесення на голосування Ради Безпеки ООН проект резолюції про введення миротворчої місії ООН на Донбас.

Про це сказав у середу на полях Генасамблеї ООН міністр закордонних справ України Павло Клімкін.

«У нас є домовленість з нашими друзями – Сполученими Штатами, Німеччиною і Францією. Вчора я знову розмовляв з Гайком Маасом (глава МЗС ФРН, – ред.), з держсекретарем Майком Помпео, ми внесемо спільну резолюцію», – зауважив Клімкін.

Він уточнив, що йдеться про саме спільний проект документа.

«Для цього потрібно далі тиснути на Росію, оскільки вона намагається відбиватися руками й ногами від будь-якої справжньої миротворчої операції», – зазначив міністр.

У цьому зв'язку він звернув увагу, що важливо мати не тільки військовий компонент місії ООН на Донбасі, але також вводити міжнародну адміністрацію та поліцейський компонент.

«Оскільки інакше Росія й надалі намагатиметься керувати окупованими територіями, і вся ідея російської так званої, «миротворчої операції» – це почати процес регіоналізації і федералізації України», – пояснив Клімкін.

Клімкін наголосив, що постійно пояснює міжнародним партнерам: «Мета Росії – це не Донбас, мета Росії – це Україна, і будь-які кроки, які поставлять під загрозу нашу єдність і наше розуміння України як вільної і демократичної держави та вільного демократичного суспільства - їх, за визначенням, не буде».

Глава МЗС також підкреслив, що реальні позитивні зміни для українських громадян на Донбасі можна здійснити лише після проведення фактичної деокупації під міжнародним контролем.

Український міністр, крім того, зауважив, що обговорював з іноземними колегами не тільки збройну агресію Росії, але також усі гібридні загрози.

«Це стосується і кіберзагроз, і енергетичних загроз, дуже детально обговорили, що ми будемо робити щодо «Північного потоку-2», – повідомив він. За його словами, у цих розмовах «дійсно була єдність думок по всіх питаннях, де я відчув підтримку, причому, підтримку не тільки в плані заяв, але і дій, які будуть робитися союзниками разом з нами».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: