Україна та США підписали угоду у митній сфері

Україна та США підписали угоду у митній сфері

Метою Угоди є удосконалення співробітництва між Україною та США у митній сфері

Сьогодні, 23 травня, відбулося підписання Угоди між урядом України та урядом Сполучених Штатів Америки про взаємну допомогу між митними адміністраціями. Зі сторони України Угода була підписана головою ДФС Романом Насіровим, зі сторони США - керівником Митної та прикордонної служби США Гілом Керліковські, повідомляє прес-служба ДФС.
Проект було ініційовано українською стороною. У 2012 році американській стороні було запропоновано розглянути питання підписання нової Угоди між Кабінетом міністрів України та урядом США про взаємну адміністративну допомогу в митних справах.
«У червні 2015 року, перебуваючи з візитом в США, ми домовилися з Гілом Керліковські підписати нову угоду. Протягом року ДФС та Прикордонно-митна служба США узгоджували правки до тексту угоди. Після перемовин довжиною в рік та узгодження остаточного варіанту вкрай важливої для нас Угоди, вона нарешті підписана», - заявив Насіров.
Він підкреслив, що Угода стане черговим етапом у розвитку співпраці між Україною та США у митному напрямі. «Угода є свідченням посилення українсько-американського співробітництва щодо охорони кордонів та обміну митною інформацією. Крім того, її реалізація допоможе зміцнити безпекові спроможності митних підрозділів ДФС і покращити діяльність служби у сфері протидії митним правопорушенням та контрабандній діяльності», - зазначив очільник українського відомства.
Метою Угоди є удосконалення співробітництва між Україною та США у митній сфері, створення правових підстав для розвитку двостороннього співробітництва, надання взаємної адміністративної допомоги у митній сфері між Україною і США та їх митними адміністраціями, а також сприяння вжиттю заходів для припинення протиправних дій, які завдають шкоди економічним інтересам обох країн.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: