Україна встановлює статус 618 осіб, звільнення яких вимагають бойовики

Україна встановлює статус 618 осіб, звільнення яких вимагають бойовики

Як мінімум говорити про обмін «618 на 47» некоректно, заявив Тандіт

Домовленість про обмін «всіх на всіх» між Україною та ОРДЛО була досягнута у Мінську ще влітку, наразі Україна встановила 618 осіб із списку, що був наданий представниками «ЛНР» і «ДНР» і наразі встановлюється їх статус, щоб в подальшому вийти на реалізацію домовленості про обмін. Про це у коментарі УНН повідомив радник голови СБУ Юрій Тандіт.
«Як член експертної групи делегації від України на Мінських зустрічах можу говорити про те, що вже з 3 серпня українська делегація домоглася того, що з боку ОРДЛО нам повідомили, що вони готові звільнити 47 осіб. Ми діємо в рамках мінських домовленостей... Ми заявили про те, що встановлена нами доля 618 осіб. Зараз визначається їх статус. Як мінімум говорити про обмін «618 на 47» некоректно. Ми займаємося цим, в будь-якому випадку», - сказав Тандіт.
Нагадаємо, представник «ЛНР» в гуманітарній підгрупі Ольга Кобцева заявила 22 вересня, що самопроголошені Луганська і Донецька народні республіки домовилися з Києвом про проведення обміну полоненими за формулою «618 на 47».

Нагадаємо, представник Росії у Тристоронній контактній групі щодо Донбасу Борис Гризлов заявив, що «ДНР» і «ЛНР» пропонують Києву обміняти 47 українських полонених на 618 їхніх.

Як заявляла напередодні віце-спікер Верховної Ради України Ірина Геращенко, за уточненими даними СБУ, в полоні бойовиків на окупованих територіях перебуває 115 громадян України, майже половина з яких військові. Також, за її даними, ще 498 людей вважаються зниклими безвісти.

17 вересня з полону підтримуваних Росією сепаратистів звільнили двох громадян України – Володимира Жемчугова і Юрія Супруна.

Звільнення полонених є однією з умов Мінських угод

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: