Україна вже експортувала понад 20 млн тонн зерна

Україна вже експортувала понад 20 млн тонн зерна
Експорт українського зерна

Найбільшими імпортерами українських зернових є країни Азії та Африки

Станом на 15 грудня 2016 року Україною у 2016/2017 маркетинговому році поставлено на зовнішні ринки 20,061 млн тонн зерна, що перевищує показник за аналогічний період минулого року на 880 тисяч тонн. Про це повідомляє прес-служба Міністерства аграрної політики та продовольства України.

«Більше половини (10,6 млн тонн) експорту склав експорт пшениці (+1,1 млн тонн до попереднього періоду). Кукурудзи поставлено 5,3 млн тонн (-0,45 млн тонн до попереднього періоду). Ячменю – 4 млн тонн (+0,2 млн тонн до попереднього періоду)», - йдеться у повідомленні.

Окрім того, з 1 липня 2016 року Україною експортовано борошна загальною вагою 165 тисяч тонн.

Традиційно найбільшими імпортерами українських зернових є країни Азії та Африки: Єгипет, Китай, Таїланд, Саудівська Аравія, Індонезія, Бангладеш та інші.

Довідково

Маркетинговий рік в аграрній сфері - період, який розпочинається з місяця, у якому починає поставлятися (продаватися) окремий вид продукції рослинництва відповідного врожаю, та закінчується останнім числом місяця, що передує місяцю, в якому починає поставлятися (продаватися) такий самий вид продукції рослинництва наступного врожаю. В Україні маркетинговий рік для зернових культур розпочинається 1 липня і завершується 30 червня наступного календарного року.

Для інших видів сільськогосподарської продукції маркетинговий період дорівнює одному бюджетному (фінансовому) року.

Як повідомлялося, у 2016 році виробництво зернових та зернобобових культур у заліковій вазі очікується в межах 64,2 млн тонн.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: