Україна за борги виставить на продаж найбільший вантажний літак у світі

Україна за борги виставить на продаж найбільший вантажний літак у світі
Літак Ан-124-100 «Руслан» (ілюстративне фото)

Лівійська компанія, яка пригнала літак на обслуговування, заборгувала 32 млн грн

Державне стратегічне підприємство «Антонов» звернулося до Святошинського районного суду Києва з клопотанням про надання дозволу на примусове виконання рішення Міжнародного комерційного арбітражного суду при Торгово-промисловій палаті України про стягнення понад 32 млн грн з Виконавчого органу зі спеціальних авіаперевезень держави Лівія. Про це повідомляє юридична фірма, яка представляє інтереси ДП «Антонов».

Позитивне для ДП «Антонов» рішення МКАС при ТПП України було прийнято 16 травня 2017 року. Суд задовольнив позов ДП «Антонов» про стягнення заборгованості з правонаступника державної авіакомпанії Libyan Arab Air Cargo, яка пригнала літак на обслуговування в 2010 році. Лівійський державний орган добровільно рішення арбітражного суду не виконав.

«Антонов», захищаючи свої законні права, змушений просити звернути стягнення на літак Ан-124-100 «Руслан», що належить лівійській стороні і знаходиться в Києві. У разі непогашення заборгованості літак буде виставлений державною виконавчою службою на аукціон.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: