Україна закликала Великобританію покласти край проросійській діяльності Філліпса

Україна закликала Великобританію покласти край проросійській діяльності Філліпса

Київ має намір домагатися припинення діяльності журналіста Грема Філліпса всіма можливими заходами

Посол України у Великобританії Наталія Галібаренко звернулася до влади  Великої Британії з проханням вжити заходів, аби припинити в Україні діяльність журналіста Грема Філліпса. Про це йдеться у відкритому листі посла, оприлюдненому на сайті посольства України у Великій Британії.

«Я хотіла б попросити британську сторону застосувати всі можливі заходи, зокрема щодо його документів, аби зупинити пропагандистську роботу пана Філліпса на російську окупаційну владу в Україні, щоб він залишив нашу країну назавжди», – зазначила Галібаренко в листі.

При цьому посол нагадала, що Філліпс у 2014-2015 роках на сході України працював в інтересах бойовиків, його депортували з України в липні 2014 року, йому заборонили в'їзд до України на три роки через загрозу національній безпеці, але в березні 2016 року Філліпс приїхав на територію анексованого Криму, тим самим порушивши закони України.

Галібаренко наголосила, що Філліпс також намагався зірвати звільнення з полону бойовиків на Донбасі громадян України. «Ми, не вагаючись, використовуємо всі доступні інструменти міжнародної співпраці, щоб змусити його відповідати за свої слова і справи», – зазначила вона.

На думку Галібаренко, такі журналісти, як Філліпс, ганьблять Велику Британію.

Нагадаємо, Філліпс – британський журналіст, блогер, який співпрацював з російськими телеканалами Russia Todaу і «Зірка».

Раніше повідомлялося, що під час недавнього обміну українців Володимира Жемчугова і Юрія Супруна Філліпс провокував і ображав Жемчугова, намагався влаштувати скандал і тим самим зірвати обмін.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: