Україна залучатиме до звільнення заручників Папу Римського

Україна залучатиме до звільнення заручників Папу Римського
Звільнення українських заручників на Донбасі

До процесу звільнення українських заручників СБУ вже залучила представників церков різних конфесій

До звільнення українських заручників вже залучені представників церков різних конфесій, зокрема і УПЦ МП. Зараз же це питання піднімається навіть на рівні Папи Римського. Відтак Франциск знає про цю проблему і готовий допомагати Україні.

Про це розповів радник голови СБУ Юрій Тандіт на телеканалі ZIK.

«Якщо говорити про національну ідею, яка може об’єднати суспільство, то звичайно, такою темою зараз може стати звільнення українських заручників. Натомість спецслужби сусідньої країни постійно намагаються тему заручників використати так, щоб розділити українське суспільство», – прокоментував Тандіт.

Радник голови СБУ зауважив, що звільнення українських заручників є однією із пріоритетних для відомства. Натомість вирішенню цієї проблеми заважає сильна заполітизованість цього питання навіть в середині країни.

«Погано, що тема заручників зараз надто заполітизована, і це добре розуміє наш ворог. Адже долю кожного українського заручника вирішує тільки одна людина, яка перебуває у Кремлі, і це президент Росії», – зауважив Тандіт.

Незважаючи на це, тему заручників постійно піднімають на найвищих дипломатичних заходах, і намагаються залучити до процесу звільнення навіть представників різних церков.

«До процесу звільнення українських заручників ми вже залучили представників церков різних конфесій, зокрема зверталися і до УПЦ МП. Зараз же це питання ми піднімаємо навіть на рівні Папи Римського. Відтак Франциск знає про цю проблему і готовий допомагати Україні», – наголосив Юрій Тандіт.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: