Україна знаходиться в оточенні, - експерт

Україна знаходиться в оточенні, - експерт

Одним з можливих сценаріїв може бути нанесення удару по Києву

Російська Федерація зібрала на даний час немалі збройні сили навколо України. Про це в прес-центрі «Главкома» заявив розповів заступник директора Центру дослідження армії, конверсії та роззброєння з міжнародних питань Михайло Самусь.

«Збройні угрупування, що можна спостерігати навколо України, є надзвичайно потужними і, в основному, готові до активних бойових дій. Фактично Україна знаходиться в оточенні з усіх сторін», - зазначив він.

Зокрема, на Півночі, як зазначив експерт, зараз знаходиться близько 450 танків, 500 боєброньованих машин, 260 артилерійських систем і 12 пускових установок.

«Далі потрібно дивитися на 20-у армію, штаб якої знаходиться у Воронежі, - звернув увагу Самусь. – Протягом останнього року вона була кардинально посилена. В цій групі, за різними розрахунками, зібрано вже близько 300 танків, 480 бойових броньованих машин, 270 артилерійських систем та 12 пускових установок».

В Ростовській області, за словами експерта, на даний час сформовано систему управління окупаційним контингентом на території Донецької та Луганської областей на базі центру територіальних військ в Новочеркаську.

«Фактично мова йде про формування нової загальновійськової армії ЗС РФ у складі 1 (в Донецьку) та 2 (в Луганську) армійських корпусів, а також 150-ї мотострілецької дивізії Новочеркаська, яка зараз формується», - розповів Самусь. Що цікаво, зазначив він, в цих угрупованнях приблизна однакова чисельність наступальних озброєнь. «На цій території, в цьому угрупованні знаходиться також близько 450 танків, близько тисячі броньованих машин, 760 артилерійських систем, і, оскільки тут, дійсно, ведуться активні бойові дії, тут є і найбільш активна атакуюча група військ», - додав він.

«Таким чином на цей час Росія створила на українському кордоні три потужні угруповання військ, які можуть негайно перейти в наступ з метою нанесення стратегічної поразки України. Одним з можливих сценаріїв може бути нанесення удару на Київ з одночасним охопленням з двох напрямків та оточенням основного угруповання українських військ», - констатував Самусь.

Допоміжні удари з боку РФ, на його думку, можуть бути нанесені з Криму та Придністров’я, де також знаходяться російський контингент.

Про погіршення ситуації довкола України та готовність Росії до ведення широкомасштабних інтенсивних бойових дій із залученням регулярних частин читайте в матеріалі «Главкома» - «Чи здатен Путін розгорнути повномасштабну війну проти України? Аналітична записка».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: