Україні є ким замінити корумпованих суддів та прокурорів - американський експерт

Україні є ким замінити корумпованих суддів та прокурорів - американський експерт
Фото з відкритих джерел

Старший науковий дослідник Атлантичної Ради США Андерс Аслунд розповів, чому в Україні не засуджений за корупцію жоден високопосадовець

В Україні є достатня кількість молодих і чесних юристів, здатних замінити всіх корумпованих суддів та прокурорів.

 Таку думку висловив у суботу старший науковий дослідник Атлантичної Ради США Андерс Аслунд, виступаючи на 13 щорічній зустрічі Ялтинської Європейської Стратегії (YES) у Києві на панелі «Боротьба з корупцією», повідомляє Укрінформ.

«Ми не бачимо в Україні на даний час будь-якого покращення системи судочинства. Але в Україні є дуже багато молодих чесних юристів, які можуть зайняти місця суддів та прокурорів, які себе скомпроментували корупційними вчинками»- сказав Аслунд.

Він вважає, що в Україні доцільно було б провести таку «реформу верховенства права», яку було проведено в Східній Німеччині, Естонії та Грузії, де судова система і прокуратура були повністю заново упорядковані.

«Це три країни, які змогли досягнути того, що судова система й прокуратура були наново упорядковані. Подібну реформу варто було б провести і в Україні», - сказав Аслунд.

За його словами, на сьогодні лише невеличка частина діючих суддів і прокурорів гідні того, аби залишатися на своїх посадах.

«Можливо лише п'ять відсотків з них - чесні, але в цілому ці установи просто прогнили від корупції. Якщо ми подивимося на прокуратуру в Україні, то, по суті, прокурори збирають документи на людей, показують, що люди не так зробити, а потім прокурор приходить і каже: «У мене дуже цікава інформація про вас, скільки ви готові за неї заплатити?». Саме тому жоден високопосадовець за останні два роки не був під розслідуванням прокуратури», - наголосив Аслунд.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: