Українська ІТ-компанія виграла мільйонний грант від програми ЄС

Суть проекту у допомозі фінальної перевірки правильності роботи нової мікросхеми

Українська ІТ-компанія POLYTEDA CLOUD виграла мільйонний грант у рамках програми ЄС Horizon 2020 на розробку інноваційного проекту Physical Verification PV Сloud. Компанія отримає від Єврокомісії 1 мільйон 220 тисяч євро на дворічний проект.

Це є перший і єдиний подібний успіх від України, передає Український кризовий медіа-центр.

Повідомляється, що PV Сloud дозволить підвищити конкурентоспроможність європейської індустрії та мікроелектроніки. Проект розрахований на напівпровідникові фабрики та кінцевих розробників інтегральних мікросхем.

«Ми вирішуємо проблему стадії фізичної верифікації – завершальної стадії проектування розробки інтегральних мікросхем, що передує випуску у виробництво», — розповів голова компанії POLYTEDA CLOUD Олександр Груданов.

Він розповів, що суть проекту у допомозі фінальної перевірки правильності роботи нової мікросхеми.

«Це надзвичайно відповідальний етап. Вартість помилки — десятки і сотні мільйонів доларів, як із сумнозвісним Samsung Galaxy-7», — зазначив Євген Уткін, президент KM Core, голова Borsch Ventures.

За словами розробників, на сьогодні їх проект — найбільш швидкий і точний серед подібних аналогів у світі. Повідомляється, що клієнти повинні будуть платити лише за час, проведений у «хмарі», а не оплачувати річну ліцензію.

Євген Уткін підкреслив, що це один із небагатьох прикладів, коли в Україні створюють продукт для глобального ринку. Він зазначив, що більшість фахівців POLYTEDA CLOUD — випускники КПІ.

Кінцева мета проекту — зібрати повний набір програмного забезпечення, яке закриває увесь маршрут розробки інтегральних мікросхем для кінцевого розробника.

«Це дозволить побудувати компанію-глобального гравця, яка зможе повноцінно конкурувати на світовому рівні», — зазначив Олександр Груданов.

Розробники проекту зазначили, що планують налагоджувати співпрацю із профільними українськими університетами і запускати проекти на межі сільського господарства і ІТ, безпеки і ІТ тощо.

Вони також співпрацюватимуть із партнерами з Кремнієвої долини у США.

Директор з розвитку бізнесу Borsch Ventures наголосив, що програма «Horizon 2020» — чудове «вікно можливостей» стартапів із глобальним потенціалом.

Перша фаза передбачає фінансування на приблизно 50 тисяч євро, друга фаза — від півмільйона до 2,5 мільйонів євро.

Проте учасників з України дуже мало: за останні 3 роки українські компанії залучили 10 мільйонів євро, у той час як європейські компанії — сотні мільйонів.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: