Українська сторона готова до розведення сил на Донбасі за двох умов

Українська сторона готова до розведення сил на Донбасі за двох умов

На думку української сторони, ОБСЄ має відігравати ключову роль у процесі моніторингу та верифікації процесу розведення сил та засобів

Українською стороною Спільного центру з контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін (СЦКК) опрацьовуються питання виконання рамкового рішення про розведення сил та засобів від лінії зіткнення на Донбасі. Про це повідомляє прес-центр штабу АТО із посиланням на керівника української сторони СЦКК Бориса Кременецького.
На думку української сторони Спільного центру СММ, ОБСЄ має відігравати ключову роль у процесі моніторингу та верифікації процесу розведення сил та засобів.
Наразі триває узгодження окремих технічних питань.
З метою забезпечення цілодобового моніторингу обстановки на визначених ділянках в українській стороні СЦКК здійснено перерозподіл особового складу та автомобільної техніки. Опрацьовані питання взаємодії та зв’язку з СММ ОБСЄ з метою оперативного вирішення питань.
Українська сторона готова до виконання рамкового рішення про розведення сил при виключному виконанні зазначених у документі умов:
1. Повне припинення вогню упродовж семи діб для кожної з конкретних ділянок розведення, вказаних у додатку до цього рамкового рішення.
2. Постійний моніторинг процесу розведення сил та засобів з боку СММ ОБСЄ.
«СЦКК продовжує сприяти повному припиненню вогню, оперативно реагує на можливі факти перешкоджання здійсненню моніторингу і верифікації СММ ОБСЄ та забезпечує безпеку спостерігачів СММ ОБСЄ. Збройні сили України суворо дотримуються режиму припинення вогню та неухильно виконують відповідні пункти Мінських угод», – повідомив Кременецький.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: