Український бізнес приєднався до альянсу з Китаєм

Український бізнес приєднався до альянсу з Китаєм

Василь Хмельницький пропонує китайським інвесторам будувати в Україні заводи

Бізнес-об'єднання 21 країн Азії та Європи, в тому числі Український союз промисловців і підприємців (УСПП), заснували Торгово-промисловий альянс «Один пояс, один шлях» (Belt & Road Industrial and Commercial Alliance, BRICA).

Церемонія заснування BRICA пройшла 16 червня у Пекіні.

«Ми хотіли б, щоб наші партнери розглядали нашу країну не тільки як транзитну зону для поставки товарів до Європи, а й як майданчик для створення нових виробництв», - заявив в Пекіні перший віце-президент УСПП Василь Хмельницький.

За його словами, УСПП сподівається на додаткове залучення інвестицій і просування інтересів українського бізнесу завдяки заснуванню нового альянсу.

BRICA - неурядова міжнародна організація, яка об'єднує національні бізнес-асоціації країн Азії та Європи. Назва «Один пояс, один шлях» запозичене у однойменній ініціативи уряду КНР, націленої на формування нової моделі міжнародного співробітництва та розвитку взаємодій за участю Китаю. Для реалізації цієї стратегії Китай створив окремий фонд фінансування, в який вже внесено понад $ 40 млрд в якості статутного капіталу.

Довідка. Василь Хмельницький - відомий український підприємець. Інвестує в розвиток різних бізнесів в Україні, таких як UDP (девелопмент), «Біофарма» (фармацевтична галузь), Star Media (виробництво кіно- і телепродукції), РТМ (національний оператор реклами). Фонд Василя Хмельницького K.Fund підтримує цілий ряд освітніх і громадських ініціатив.

Джерело: Інтерфакс

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: