Українського політв’язня Литвинова етапували до Ростовської області

Українського політв’язня Литвинова етапували до Ростовської області
Сергій Литвинов

Адвокат Литвинова наразі працює над скаргою до Європейського суду з прав людини

Сьогодні адвокат українського в’язня, якого понад два роки утримували в російському СІЗО Сергія Литвінова Виктор Паршуткин повідомив, що його підзахисного етапували до виправної колонії у м. Батайськ, що поруч із Ростовом.

Наразі відомо, що адвокат працює над скаргою до Європейського суду з прав людини.

«Окрім того, 25 жовтня в Басманному суді Москви відбудеться чергове засідання у справі про завдання моральної шкоди Литвинову. Нагадаю, що після затримання влітку 2014 року його було безпідставно обвинувачено у воєнних злочинах, але в подальшому, з огляду на відсутність доказів, справу перекваліфікували на розбій. Тепер Литвинов вимагає компенсувати йому завдані безпідставними обвинуваченнями моральні збитки», – пише у Facebook користувач Марія Томак.

Як відомо, у серпні українські консули відвідали в СІЗО утримуваних у Росії громадян України Сергія Литвинова та Олексія Чирнія.

«11 серпня після тривалого очікування на дозвіл російської сторони українські консули Генерального консульства України в Ростові-на-Дону зустрілися із незаконно засудженим громадянином України Сергієм Литвиновим. Консули перевірили умови його утримання та переконалися у відсутності скарг на стан його здоров’я», – йдеться у повідомленні.

Довідка: Сергія Литвинова, селянина з Луганщини, затримали влітку 2014 року в Росії, куди він приїхав підлікуватися в лікарні. Його звинуватили в масових убивствах мирних жителів і зґвалтуваннях, які він нібито скоїв, перебуваючи у складі добровольчого батальйону «Дніпро-1». Суд у Росії засудив його до 8,5 року позбавлення волі. МЗС України назвало вирок українцеві виключно політично мотивованим.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: