«Укроборонпром» судитиметься з журналістами через матеріал про зловживання в обороні

«Укроборонпром» судитиметься з журналістами через матеріал про зловживання в обороні

У розслідуванні йдеться про те, що українські оборонні відомства налагодили незаконну схему закупки продукції за завищеними цінами

У державному концерні «Укроборонпром» звернуться до суду через публікацію матеріалу видання «Новое время» про схеми, які використовують посадовці в оборонній сфері.

Про це повідомляє прес-служба компанії.

«Вважаємо публікацію «Новое Время» диверсією проти обороноздатності держави. Вона завдає репутаційних збитків Концерну і нашим міжнародним партнерам. Тому прийнято рішення у судовому порядку захистити інтереси Концерну. Впевнені, що суд встановить істину», — йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, 5 квітня журнал «Новое время» у своєму щотижневому випуску оприлюднив матеріал «Служили два товариші. Секретні оборонні замовлення стали золотою жилою для представників влади».

У розслідуванні, автором якого є Іван Верстюк, йдеться про те, що українські оборонні відомства налагодили незаконну схему закупки продукції за завищеними цінами. У матеріалі, зокрема фігурує народний депутат Сергій Пашинський і заступник голови РНБО Олег Гладковський.

Адвокат Пашинського заявляє, що народний депутат не має відношеннядо фактів, викладених у розслідуванні.

Згодом головний редактор «Нового времени» Віталій Сич повідомив, що після публікації до офісу видання без попередження прийшли адвокати Пашинського з пропозицією про «врегулювання».

За словами Сича, адвокати погрожували та вимагали опублікувати у журналі публікацію самого Пашинського на кілька сторінок і його фото, яке журналісти мали б поставити на всю обкладинку.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: