«Укроборонсервіс» представив новий автоматизований мінометний комплекс

«Укроборонсервіс» представив новий автоматизований мінометний комплекс
Автоматизований мобільний мінометний комплекс Ukr-Mmс
Фото: defence-ua.com

Екіпаж бойової машини складається з трьох осіб, один з яких - водій

Державне підприємство «Укроборонсервіс» представило новий вітчизняний зразок озброєння на XIV міжнародній спеціалізованій виставці «Зброя та безпека 2017» у Києві. Про це повідомляє Ukrainian Military Pages.

Вперше концепцію самохідного міномета на базі бронеавтомобіля «Барс-8» «Укроборонсервіс» продемонстрував рік тому, в рамках попередньої виставки «Зброя та безпека-2016». Сьогодні у держпідприємства з'явився закордонний партнер. Нова розробка - з'єднання досвіду і практики фахівців двох структур - ДП «Укроборонсервісу» та іспанської компанії Everis Aeroespacial у Defensa S.L.U.

Зазначається, що автоматизований мобільний мінометний комплекс Ukr-Mmс втілив в собі найбільш ефективні рішення у відповідь на потреби військових з урахуванням сучасних конфліктів. Це відсутність суцільних ліній фронту, підвищення ролі тактичних підрозділів на полі бою, необхідність боротьби з виявленими цілями протягом обмеженого часу. Також було враховано зарубіжний досвід застосування рухливих мінометних комплексів - як в локальних конфліктах, так і при побудові мобільної оборони і захисту державного кордону за допомогою маневрених вогневих груп на базі мінометів з їх інтеграцією в систему розвідки і виявлення.

«Ми створювали Ukr-Mmс, в першу чергу, як високоточний засіб вогневої підтримки мотопіхотних підрозділів рівня рота-батальйон. Основними складовими елементами мобільного мінометного комплексу є система управління вогнем, апаратура управління, механізм приведення в бойове положення і наведення міномета, безпосередньо сам міномет - точніше, його ствол. Все це, включаючи боєкомплект, розміщується на бойовій машині, яка здатна самостійно виконувати бойові завдання», - пояснив заступник генерального директора ДП «Укроборонсервіс» Денис Шарапов.

Бойова машина оснащена автоматизованої цифровою системою управління вогнем. Для наведення використовуються механізми і приводи, керовані системою управління вогнем (СУВ). Час готовності до стрільби з похідного положення - 35 секунд. Час переведення з бойового положення в похідне - не більше 25 секунд. Максимальна дальність стрільби зі штатної міномета 2Б11 при використанні штатних боєприпасів - до 7,2 км. Досвідчений розрахунок може забезпечити скорострільність до 12 пострілів в хвилину. Екіпаж бойової машини складається з трьох осіб, один з яких - водій.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: