Уряд 10 днів не реагує на попередження про загрозу обвалу гривні – голова промислового комітету ВР

Уряд 10 днів не реагує на попередження про загрозу обвалу гривні – голова промислового комітету ВР

Нардеп заявляє про загрозливу ситуацію, яка склалася в гірничо-металургійному комплексі

Вже десять днів залишається без відповіді офіційне звернення глави парламентського Комітету з питань промисловості та підприємництва Верховної Ради України Віктор Галасюка на адресу уряду щодо загрозливої ситуації, яка склалася в гірничо-металургійному комплексі (ГМК), пов'язаної з поганим обслуговуванням металургів з боку «Укрзалізниці». Таку заяву сам народний депутат зробив, виступаючи в програмі «Події» на каналі «Україна» ввечері 25 серпня.
На думку нардепа, йдеться про загрозу, яка нависла над 5% усього товарного експорту України через те, що залізничники зменшили кількість перевезених вантажів підприємств ГМК. Віктор Галасюк вважає, що ця проблема є проблемою не лише гірничо-металургійного комплексу і промисловості, а й, зокрема, влади, оскільки зменшення валютної виручки вплине на всіх громадян унаслідок майбутнього падіння курсу національної валюти і як результат – підвищення цін у магазинах.
На думку керівника профільного комітету Верховної Ради, в «Укрзалізниці» є всі ресурси для того, щоб виправити ситуацію та усунути проблеми з транспортуванням вантажів ГМК. «По-перше, потрібно більш ефективно координувати наявні ресурси. По-друге, треба забезпечити нормальні поставки пального для того, щоб не було затримок. По-третє, потрібно купувати новий рухомий склад, у тому числі тепловози, електровози та вагони», – заявив Галасюк.
У попередніх зверненнях народний депутат також наголошував на важливості відновлення і розвитку інфраструктури залізничного транспорту, постраждалого внаслідок бойових дій на сході України.
«На сьогодні не може бути такої ситуації, щоб транспорт був вузьким місцем у розвитку української промисловості», – підсумував народний депутат.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: