Уряд хоче протестувати на переселенцях нову пенсійну систему

Уряд хоче протестувати на переселенцях нову пенсійну систему

Переселенці першими отримають електронні картки-посвідчення. Особові справи будуть автоматично передані з Пенсійного фонду до «Ощадбанку»

З 1 червня для вимушених переселенців буде запущено новий пенсійний сервіс. Також на цій системі протестують майбутні принципи пенсійної системи всієї України. Про це розповів віце-прем’єр-міністр Павло Розенко в інтерв’ю «Главкому».

«Ощадбанк» спільно з Пенсійним фондом буде видавати документи, які одночасно будуть і посвідченням, і банківською карткою. Головне, що при оформленні цієї картки буде чітко ідентифікуватися, що людина живе на території, підконтрольній українській владі. Також буде видно, яким чином картка буде використовуватися. Важливо, що карту неможливо буде використовувати на території так званих «ДНР/ЛНР».

«Плюс до цього, ми на цій системі ще й протестуємо майбутні принципи пенсійної системи всієї України. Я не виключаю, що такий елемент буде діяти в майбутньому для всіх пенсіонерів. Бо все-таки державні банки – це гарантія того, що кошти пенсіонерів будуть надійно захищені та збережені», – сказав Розенко.

Також посадовець відзначив, що переселенці які вже перевелися чи одразу отримували виплати в «Ощадбанку», оперативно отримають такі картки-посвідчення. Особові справи будуть автоматично передані з Пенсійного фонду до «Ощадбанку». Тим, хто ще не перевівся в «Ощадбанк», протягом червня-липня також буде забезпечена видача таких карток. Для цього необхідно буде звернутися до територіального відділення Пенсійного фонду.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: