Уряд обіцяє провести «осучаснення» пенсій

Уряд обіцяє провести «осучаснення» пенсій

Це стане наступною соціальною програмою уряду

Віце-прем’єр-міністр Павло Розенко заявив, що уряд має намір провести осучаснення пенсій. Про це він сказав в інтерв’ю «Главкому».

Розенкко пояснив, чому з 1 травня пенсії зросли лише для 6,5 мільйонів із 13,5 млн пенсіонерів: «Бо в проекті держбюджету ідеться про зростання прожиткового мінімуму. Він зростає на 6%, а отже, зростають лише мінімальний розмір пенсії та мінімальна зарплата. І відповідно до цього зростатимуть пенсії лише в тих людей, у яких вона залежить від прожиткового мінімуму, у людей, у яких розмір пенсійної виплати складає менше прожиткового мінімуму. Плюс прожитковий мінімум закладався для тих, хто має великий стаж. Таких людей, у яких зросте пенсійна виплата, близько 7 мільйонів».
Він зазначив, що тут зіткнулися з іншою проблемою - зрівнялівки. «І наступним кроком уряду, поряд із підвищенням мінімальної пенсії, соціальних стандартів, має бути осучаснення пенсій. Воно має торкнутися всіх людей, які отримують пенсії від 1300 до 4000 гривень. Цей середній розмір пенсії останні роки не індексується. Думаю, це буде наступною нашою соціальною програмою, - сказав Розенко.
Він повідомив, що прем’єр-міністр уже дав доручення міністру соціальної політики й голові Пенсійного фонду знайти варіанти проведення осучаснення пенсій.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: