Уряд поділить ДФС на три окремих органи

Уряд поділить ДФС на три окремих органи

Створення на основі ДФС трьох нових державних органів є частиною плану з реформування служби

Заступник міністра фінансів України Сергій Верланов повідомив, що наразі Мінфін працює над ідеєю розділити Державну фіскальну службу на три окремих органи.

Зокрема, про ці плани Верланов повідомив під час зустрічі з представниками 25 бізнес-асоціацій та галузевих об’єднань.

Як зазначається, фіскальну службу планують розділити на органи, які будуть, відповідно, адмініструвати податки, адмініструвати митні платежі та здійснювати розслідування фінансових злочинів.

Зазначимо, створення на основі ДФС трьох нових державних органів є частиною плану з реформування служби. Зокрема, відповідний план реформи ДФС презентували 7 червня 2018 року.

Зокрема, реформою передбачається набір нових кадрів до ДФС, скорочення загальної чисельності працівників, підвищення рівня оплати праці податківців. Також у Мінфіні очікують, що після запровадження реформи підвищиться рівень добровільної сплати податків.

Державна фіскальна служба була створена у 2014 році як правонаступник Міністерства доходів і зборів України. Вона відповідальна за податковий та митний напрям. У часи президентства Віктора Януковича, Міністерство доходів і зборів підозрювали у створенні централізованих схем з ухилення від оподаткування та відмивання коштів, а також «торгівлі» податковими кредитами з податку на додану вартість, які завдали збитків державі на мільярди гривень.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: