Уряд та Дубневич наполягають на створенні Дорожнього фонду

Уряд та Дубневич наполягають на створенні Дорожнього фонду
Ярослав Дубневич

Законопроекти щодо створення Державного дорожнього фонду дають можливість збільшити фінансування наших автомобільних доріг

Кабінет міністрів України вважає розбудову українських доріг одним з найбільш пріоритетних напрямків у 2017 році. Про це на засіданні погоджувальної ради ВР у понеділок заявила віце-прем’єр-міністр Іванна Климпуш-Цинцадзе.

Під час розгляду питання включення до порядку денного законопроектів вона висловила прохання від уряду підтримати законопроекти №4014а та 4015а щодо створення Державного дорожнього фонду.

Голова транспортного комітету ВР і співавтор законопроектів Ярослав Дубневич також закликав депутатів ухвалити їх у першому читанні цього тижня.

«Ці законопроекти дають можливість збільшити фінансування наших автомобільних доріг. І наголошую, що в проекті Державного бюджету – 2017 вже закладено норму щодо фінансування через спеціальний Дорожній фонд. Неприйняття цих законопроектів веде до стримування й колапсу в частині фінансування доріг по всій Україні», – попередив Дубневич.

Він також висловив занепокоєння тим, що в проекті держбюджету передбачено фінансування Дорожнього фонду за старими програмами.

Це питання також обговорювалось на нараді під головуванням першого віце-прем’єра Володимира Кістіона минулого тижня. Ініціатори створення Дорожнього фонду не згодні з позицією Міністерства фінансів стосовно низького фінансування Дорожнього фонду. За підрахунками транспортного комітету, Дорожній фонд у 2017 році має отримати до 40 млрд грн, натомість Міністерство фінансів пропонує лише 10,2 млрд грн. Цих коштів критично недостатньо для покращення стану українських доріг, заявляють автори законопроектів.

Нагадаємо, створення спеціального Дорожнього фонду передбачає цільове використання акцизів та мита з нафтопродуктів і транспортних засобів виключно на потреби утримання, ремонту та будівництва доріг в Україні. Ініціатори законопроектів переконані, що це дозволить у рази підвищити фінансування та перейти до системного розв'язання проблеми автошляхів. 

Як повідомлялось, на засіданні РНБО 13 вересня президент Петро Порошенко визначив будівництво доріг пріоритетом на найближчі роки.

Читайте також статтю «Главкома» «Гройсман присів на доріжку».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: