Уряд урізав премії чиновникам Мінюсту

Уряд урізав премії чиновникам Мінюсту

Премії для держвиконавців обмежено 200 прожитковими мінімумами для працездатних осіб

Кабінет міністрів України обмежив винагороду державному виконавцеві за примусове виконання судових рішень 200 прожитковими мінімумами для працездатних осіб (336 800 гривень). Відповідне рішення було прийнято на засіданні уряду.

Зокрема, встановлено, що у разі фактичного виконання (повного або часткового) виконавчого документа майнового характеру держвиконавцям, що здійснюють примусове виконання судових рішень і рішень інших органів, виплачується винагорода в такому розмірі: 2% суми, що стягується, або вартості майна боржника, переданого стягувачу за виконавчим документом, державному виконавцеві, на виконанні в якого перебував (перебуває) виконавчий документ, але не більш як 200 прожиткових мінімумів для працездатних осіб.

Також, керівникові органу державної виконавчої служби і його заступникам, яким безпосередньо підпорядкований держвиконавець, виплачується 0,5% суми, що стягується, або вартості майна боржника, переданого стягувачу за виконавчим документом, але не більш як 200 прожиткових мінімумів для працездатних осіб.

Як повідомлялося, у грудні 2016 року - липні 2017 року директор департаменту Державної виконавчої служби Дмитро Поліщук отримав 2,7 млн гривень премії.

Також за шість місяців нинішнього року вісім чиновників Міністерства юстиції України отримали винагороди на суму, що перевищує 23 млн грн.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: