Уряд затвердив проект пенсійної реформи і направляє до Ради

Уряд затвердив проект пенсійної реформи і направляє до Ради
Пенсіонери

Ухвалення низки законопроектів щодо пенсійної реформи дозволить підвищити пенсії 9 млн пенсіонерам

Кабінет міністрів України підтримав низку законопроектів щодо пенсійної реформи, ухвалення яких дозволить підняти пенсійні виплати громадянам. Сьогодні законопроекти направлять на розгляд Верховної Ради. Таке рішення прийняли на засіданні уряду в середу.

«Наше завдання – розпочати процес виведення з бідності більшості пенсіонерів. Реформа, яку ми пропонуємо відповідає цим цілям. Вона дасть можливість підвищити пенсії 9 млн пенсіонерів. Ми повертаємо повагу до людини праці. Той, хто працював більше – отримуватиме більше», - заявив прем’єр-міністр Володимир Гройсман.

За його словами, йдеться про чотири законопроекти: «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо підвищення пенсій», а також зміни до Митного кодексу щодо пенсійного забезпечення, зміни до Податкового кодексу щодо питань пенсійного забезпечення та про внесення змін до Бюджетного кодексу щодо підвищення пенсій.

Глава уряду додав, що осучаснення пенсій враховуватиме збільшення втричі бази нарахувань, а з наступного року осучаснення стане автоматичним. Окрема увага – подоланню дефіциту Пенсійного фонду, який наразі становить понад 140 млрд грн і не дозволяє змінити існуючу ситуацію, коли 80% пенсіонерів живуть на мінімальну пенсію. «Ми забезпечимо бездефіцитність системи протягом 7-10 років. Пенсійний фонд буде працювати стабільно», - запевнив Гройсман.   

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: