В АП запевняють, що Порошенко не робив преференцій ні Клінтон, ні Трампу

В АП запевняють, що Порошенко не робив преференцій ні Клінтон, ні Трампу
Петро Порошенко

Заступник глави Адміністрації президента на лютий анонсував візит Петра Порошенка до США

Президент України Петро Порошенко не робив заяв щодо підтримки жодного кандидата на посада президента США. Про це в ефірі телеканалу «Україна» заявив заступник глави Адміністрації президента України Костянтин Єлісєєв.

«У своїх виступах та промовах Президент України завжди наголошував, що ми розраховуємо на двопартійну підтримку з боку США: як зі сторони демократів та і з боку республіканців», - заявив Єлісєєв.

За його словами «ми (Адміністрація президента України. – Ред.) не робили жодних преференцій кандидатам в президенти Сполучених Штатів Америки та зберігали збалансовану і нейтральну позицію».

«Сьогодні будемо налагоджувати діалог, - повідомив Єлісєєв. - Уже перші сигнали передані Вашингтону, зокрема, президент Петро Порошенко запросив президента Дональда Трампа відвідати Україну».

Також заступник глави Адміністрації президента на лютий анонсував візит Петра Порошенка до США. «Розраховуємо, що у лютому президент України здійснить візит до Сполучених штатів Америки», - зазначив Єлісєєв.

Як повідомлялось, раніше у Порошенка заявили про готовність співпрацювати з Трампом. Порошенко після перемоги Дональда Трампа на виборах у США розраховує на подальшу допомогу в боротьбі з російською агресією.

Нагадаємо, у США 8 листопада відбулося голосування на президентських виборахТрамп набрав понад 270 голосів вибірників, необхідних для перемоги. Хілларі Клінтон привітала республіканця з перемогою, визнавши свою поразку.

Глава Європарламенту Мартін Шульц очікує можливого ускладнення відносин із СШАпри новому президенті Дональді Трампі.

Читайте також статтю «Главкома» «Дональд Трамп – «кошмар», якого боялася не лише Україна, а й уся Європа»

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: