В АТО за два роки загинули 35 військових медиків - Порошенко

В АТО за два роки загинули 35 військових медиків - Порошенко

Вітаючи медиків з їхнім професійним святом, президент наголосив, що медична справа є важкою, але вдячною і благородною

Із початку бойових дій у зоні проведення антитерористичної операції загинуло 35 військових медиків.

Про це заявив у п'ятницю Президент України Петро Порошенко під час урочистостей в госпіталі Міноборони з нагоди Дня медичного працівника.

«На превеликий жаль, 35 військових медиків ми втратили на фронті з початку проведення АТО», - сказав Глава держави.

Одному з них - медику 3-го батальйону 80-ї окремої аеромобільної бригади, молодшому сержанту Ігорю Зіничу Президент надав звання Героя України посмертно.

Керівник держави й усі присутні на урочистостях ушанували хвилиною мовчання тих, хто поклав своє життя за Батьківщину.

Вітаючи медиків з їхнім професійним святом, Порошенко наголосив, що медична справа є надзвичайно «важкою, але вдячною і благородною», оскільки ці люди «мають справжній Божий дар» і повертають людям здоров'я, а часто й життя.

Особливо великою зараз, за словами Президента, є відповідальність саме військових лікарів, «бо в нас час зараз такий».

Він зауважив, що безпосередню участь у наданні медичної допомоги на фронті взяло 2,5 тисячі військових медиків. 197 із них відзначено державними нагородами.

«Ще сотні цивільних і військових медиків у госпіталях, лікарнях, військово-медичних клінічних центрах щоденно борються за життя кожного пораненого українського воїна, роблячи іноді навіть неймовірне, що потім називають дивом і поверненням із того світу», - підкреслив Порошенко.

Він також зазначив, що з початку війни якісну медичну допомогу лише в лікувальних закладах Міноборони отримали близько 8 тисяч поранених українських бійців.

«Переважну більшість із них завдяки невтомній праці лікарів удалося повернути до лав або до повноцінного цивільного життя», - сказав Глава держави.

Утім, найвищою нагородою для медиків, за словами Президента, є «вдячність і молитва родин, яким ви повернули живими синів і чоловіків».

«Вони низько вклоняються вам за гострий розум, за золоті руки і за велике серце», - підкреслив Президент.

Порошенко також зауважив, що свято медичного працівника для нього особисто є надзвичайно важливим, адже його дружина Марина Порошенко за фахом також медик.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: