В Австралії визнали загибель пасажирів MH17 масовим убивством

В Австралії визнали загибель пасажирів MH17 масовим убивством

Коронер австралійського штату оголосив результати розслідування обставин загибелі шести громадян Австралії, пасажирів «Боїнга»

Майкл Барнс, коронер австралійського штату Новий Південний Уельс, оголосив результати розслідування обставин загибелі шести громадян Австралії, які перебували на борту малайзійського «Боїнга», збитого в 2014 році в небі над Донбасом. За його словами, їх загибель стала «частиною масового вбивства». Як повідомила у вівторок, 17 травня, телекомпанія Sky News Australia, з відповідним запитом до Барнса звернулися родичі загиблих.

За словами коронера, смерть пасажирів наступила в результаті «навмисних, злочинних дій на іншій стороні Землі». Барнс впевнений, що руйнування лайнера сталося через детонацію боєголовки. У свою чергу смертельні поранення були нанесені жертвам «в результаті дій досі не встановленої особи або групи осіб, які навмисно запустили в лайнер ракету», - сказано в звіті.
Майкл Барнс зазначив також, що багато важливих деталей катастрофи досі залишаються невідомими, однак «було б безглуздо не визнати, що ці смерті були частиною масового вбивства».
У деяких країнах англосаксонського права коронер - це посадова особа, яка спеціально розслідує факт смерті, яка має незвичайні обставини або сталася раптово, і безпосередньо визначає причину смерті. Як вказується в звіті Барнса, штат Новий Південний Уельс володіє достатньою юрисдикцією, що дозволяє зробити висновки про загибель своїх громадян.
Літак авіакомпанії Malaysia Airlines, що здійснював рейс MH17 за маршрутом Амстердам - Куала-Лумпур, розбився 17 липня 2014 року в Донецькій області. Загинули всі 298 людей, що знаходилися на його борту. 38 з них були громадянами Австралії.
13 жовтня 2015 року Рада безпеки Нідерландів оголосила результати розслідування авіакатастрофи, згідно з якими лайнер був збитий ракетою, випущеної з комплексу «Бук». Розслідувачі незалежної британської групи Bellingcat заявляють про причетність до цього злочину російських військових.
Джерело: DW

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: