В БПП оцінили половину президентського терміну Порошенка

В БПП оцінили половину президентського терміну Порошенка
Петро Порошенко

У фракції підкреслили, що президент задовільно справляється з обов’язками головнокомандувача

Результати перебування Петра Порошенка на посаді голови держави позитивно оцінили в «Блоці Петра Порошенка». Про це повідомив в інтерв’ю «Главкому»заступник голови фракції БПП Анатолій Матвієнко.

«Такий спадок, який отримав нинішній голова держави, до цього не отримував жоден президент. З точки зору викликів Україні ще не було так тяжко, як зараз. І виклики пов’язані не лише з агресією Росії, бо агресія – це наслідок руйнації всієї безпекової системи світу. Цей виклик не міг не торкнутися України, яка до того ж у цих умовах зробила кардинальну зміну вектора. З іншого боку, в усьому світі вирує економічна криза, яка може означати кінець епохи «вестернізації». Зараз світ шукає нові цінності та комбінації, і Україна, можливо, є територією, де вони народжуються», - сказав Матвієнко.

Заступник очільника парламентської фракції БПП також наголосив, що президент постав перед необхідністю проводити у країні зміни відповідно до європейських цінностей.

«Казати, що Порошенко – це помилка, неправильно. І якби повернути все в 2014 рік, треба було обрати саме його на посаду президента. Обравши європейські цінності, він сам себе поставив перед необхідністю змінювати країну. Тому все відбувається, можливо, не так швидко і якісно, але дух реформування він принаймні риторикою і своїми діями не гальмує. Хоч, можливо, і не дуже стимулює», - додав народний депутат.

Матвієнко підкреслив, що обов’язки головнокомандувача ЗСУ Порошенко виконує задовільно, та додав, що у зовнішньополітичних установах України ситуація залишається складною, особливо в умовах протистояння з РФ на міжнародній арені.

 «Як головнокомандувачу йому можна ставити задовільну оцінку. В зовнішній політиці в України в цілому немає належного авторитету, але енергію президента на цьому напрямку занесемо йому в плюси. Хоча відсутність належного інституту МЗС і ситуація в посольствах – це, безперечно, ганьба. Зараз намітився рух у бік покращення, але він далекий від мінімальної необхідності. Ми не маємо належного ресурсу і кадрового потенціалу і програємо в позиціонуванні України в світі. У той час, як Росія останнє кидає на, як казав Франко, слово-зброю», - підсумував Матвієнко.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Порошенко підписав закон «Про ратифікацію фінансової угоди (проект «Основний кредит для аграрної галузі – Україна») між Україною та Європейським інвестиційним банком», що забезпечує отримання Україною пільгових кредитів для малих та середніх фермерських господарств.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: