У дитсадку на Тернопільщині 32 дитини заразились невідомою хворобою

У дитсадку на Тернопільщині 32 дитини заразились невідомою хворобою
Відпадання нігтів – це ознака перенесення захворювання Коксакі

Після огляду дітей лікарі зійшлися на тому, що в україномовній літературі діагноз із подібними ознаками не описано

В одному з дитячих садків Тернопільщини виявлено симптоми незрозумілої для фахівців хвороби, повідомляє сайт «Тернополяни».

«Вихованців дитсадка у Хоросткові, що на Тернопільщині, вразив дивний вірус. У малечі злазять нігті на руках і ногах. Загалом небезпечне захворювання виявили у 30 дітлахів. Діти блювали, на шкірі з’явилася висипка. Потім усе нібито зійшло і через два тижні почали облазити нігті», – розповіла мати однієї дитини Тетяна Кирилюк.

З’ясовувати, на яку ж насправді недугу захворіли діти, у Хоростків приїхала комісія від обласного управління охорони здоров’я. Після огляду дітей лікарі зійшлися на тому, що в україномовній літературі діагноз із подібними ознаками не описано.

«В англомовній хворобу описано як hand, foot, mouth (руки, ноги, рот), тому що найчастіше діагностується тоді, коли є висипання на долонях рук, на підошвах стоп і навколо рота», – пояснила професор Оксана Боярчук.

Відпадання нігтів – це ознака перенесення захворювання Коксакі. Вірус Коксакі поширений у Кореї, Туреччині та Іспанії. А до містечка на Тернопільщині його могли «привезти» заробітчани.

Як повідомлялось, орієнтовно у грудні цього року в Україну прийде новий вірус грипу «Гонконг». Пік захворюваності очікується на кінець січня – початок лютого.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: