В Грузії за дві години проголосували 8,34% виборців

В Грузії за дві години проголосували 8,34% виборців
За дві години в Грузії проголосували 292 тисячі 957 виборців

Спікер ЦВК Грузії заявила про виявлені в процесі виборів недоліки, в основному процедурного характеру.

Активність виборців на парламентських виборах, що проходять в Грузії 8 жовтня, на 10:00 за місцевим часом становила 8,34% - проголосували 292 тис. 957 виборців. Про це свідчать дані ЦВК Грузії, передає Грузия Online.

Спікер ЦВК країни Анна Мікеладзе повідомила і про виявлені в процесі виборів недоліки, в основному процедурного характеру.

На трьох виборчих дільницях у Тбілісі і Кутаїсі процес голосування затримався на кілька хвилин, оскільки на цих ділянках перебувало дуже багато спостерігачів і представників ЗМІ, на реєстрацію яких у книзі записів знадобилося більше часу, ніж передбачалося.

На виборчій дільниці в Зугдіді один з членів комісії відмовився від участі в жеребкуванні, через що виборці не змогли своєчасно зайти на виборчу дільницю і взяти участь в голосуванні.

На виборчій дільниці в Поті зачинилися двері кімнати, в якій зберігалася виборча документація, і довелося викликати рятувальників, щоб її відкрити. Через це процедура підготовки до голосування почалася на 30-40 хвилин пізніше передбаченого. Незважаючи на це, сам процес голосування розпочався вчасно, о 8:00 годині, повідомила спікер ЦВК Грузії.

З виборчої дільниці в Батумі був видворений представник Єдиного національного руху, який, за заявою представників виборчої комісії і спостерігачів, заважав процесу виборів. З цієї ж причини був видворений і спостерігач організації "Інститут свободи і рівноправності", а на дільницю була викликана патрульна поліція.

Нагадаємо, 8 жовтня в Грузії проходять вибори парламенту, верховної ради Аджарії, а також позачергові і проміжні вибори до органів місцевого самоврядування у низці виборчих округів.

За процесом виборів стежать 42 тис. 92 представників виборчих суб'єктів, 29 тис. 931 спостерігачів від місцевих неурядових організацій і 1440 спостерігачів від 55 міжнародних організацій.

Нагадаємо, голова Одеської облдержадміністрації Міхеіл Саакашвілі прокоментував своє можливе повернення до Грузії, зазначивши, що незалежно від результатів грузинських парламентських виборів, не покине «поле битви» і буде боротися за справжні зміни в Україні

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: