В Харкові піймали терористів «Ісламської держави»

В Харкові піймали терористів «Ісламської держави»

Прикордонники затримали терористів ІДІЛ

Затримані планували влаштувати ісламську революцію в Таджикистані

Співробітники Держприкордонслужби в Харкові затримали двох громадян Таджикистану, які причетні до діяльності терористичної організації «Ісламська держава» та розшукуються Інтерполом. Про це повідомляє «РБК-Україна» з посиланням на прес-центр Держприкордонслужби.

"…учора у пункті пропуску «Харків-авіа» прикордонники Харківського загону під час оформлення рейсу сполучення «Стамбул-Харків» виявили двох громадян Таджикистану. На них під час перевірки спрацювала база даних Інтерполу», - йдеться в повідомленні.

Зазначено, що у затриманих таджиків прикордонники виявили відео-уроки арабською мовою, на яких зображено порядок та повну інструкцію щодо виготовлення вибухового пристрою, який активується за допомогою мобільного телефону.

«Також на флеш носіях знаходилися відеофайли, в яких містилися фото осіб мусульманської зовнішності зі зброєю. Крім того, у них було знайдено літературу екстремістського характеру. Згодом затримані пояснили, що планували влаштувати ісламську революцію в Таджикистані», - з'ясували прикордонники.

Про факт виявлення осіб поінформовано Укрбюро Інтерполу в Києві. За результатами перевірки встановлено, що затримані перебувають у міжнародному розшуку, як особи, що причетні до міжнародної терористичної організації «Ісламська держава».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: