В Італії сьогодні судитимуть бійця Нацгвардії, якого звинувачують у вбивстві фотографа на Донбасі

В Італії сьогодні судитимуть бійця Нацгвардії, якого звинувачують у вбивстві фотографа на Донбасі
Віталій Марків

Італійські ЗМІ вже нарекли Віталія Марківа вбивцею

Суд в Італії сьогодні, 4 липня, має обрати запобіжний захід для українця Віталія Марківа, якого підозрюють у причетності до вбивства італійського фотографа на Донбасі.

Боєць Національної гвардії, який приїхав у відпустку до матері, був заарештований на шість днів, і сьогодні має відбутися перше судове засідання у його справі.

Місцеві слідчі підозрюють, що Марків причетний до загибелі італійського фотографа Андреа Рокеллі та його російського перекладача Андрія Миронова. 2014-го під Слов'янськом вони потрапили під обстріл. В Україні Генеральна прокуратура та Національна гвардія переконують, що стріляли бойовики, а українські підрозділи до загибелі фотографа не причетні.

«Батальйон імені Кульчицького (де служить Марків) не мав на своєму озброєнні мінометів. Я можу підтвердити це документально. Тому саме він і бійці батальйону ніяк не могли заподіяти шкоду або вбити громадян Італії та Росії», - переконує нардеп, радник міністра внутрішніх справ України Антон Геращенко.

Раніше стало відомо, що затриманий в Італії український військовий Марків має подвійне громадянство.

Національна гвардія України занепокоєна арештом заступника командира взводу батальйону оперативного призначення імені Сергія Кульчицького старшого сержанта Віталія Марківа.

Генеральне консульство України в Мілані звернулося до суду м. Павіа (Італія) з клопотанням забезпечити можливість консульській посадовій особі найближчим часом відвідати Марківа в закладі утримання та бути присутнім на судовому засіданні 4 липня 2017 у його справі.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: