В ЄС можуть ввести санкції проти російських кібершпигунів

В ЄС можуть ввести санкції проти російських кібершпигунів

Накладання санкцій вимагає одностайної згоди усіх 28 країн Європейського Союзу

Нідерланди працюють над санкціями проти осіб, які здійснюють кібернапади.

Про це заявив міністр закордонних справ Нідерландів Стеф Блок, пише De Telegraaf.

Зазначається, що якщо голландські зусилля будуть успішними, держави-члени ЄС також можуть покарати кібершпигунів, позбавивши їх доступу до країни та заблокувавши банківські рахунки. Накладання санкцій вимагає одностайної згоди усіх 28 країн Європейського Союзу.

Коаліційні партії Нідерландів виступають за санкції проти чотирьох російських шпигунів, яких спіймали в Гаазі, коли вони намагалися зламати комп'ютерну мережу Організації із заборони хімічної зброї. ОЗХЗ на той час досліджувала російську хіматаку в Солсбері.

Партії D66 та CDA вимагають негайних заходів Амстердама проти російських шпигунів.

«Після такої жорстокої і агресивної атаки на нашій території ми не можемо дозволити, щоб ці четверо полетіли до Рима з дипломатичним паспортом, щоб зробити те ж саме», - заявили в D66.

Раніше повідомлялося, що держави-союзниці НАТО виступили на боці урядів Нідерландів і Великої Британії й закликали Росію припинити «грубі спроби підірвати міжнародне право й інституції» через кібернетичні атаки.

Нагадаємо, влада Нідерландів оголосила про висилку у квітні чотирьох росіян, які планували здійснити кібератаку на Організацію щодо заборони хімічної зброї.

Як відомо, навесні 2018 року ОЗХЗ займалася вивченням замаху на Сергія та Юлію Скрипаль в Солсбері, а також хімічної атаки в Сирії, в здійсненні якої Захід звинуватив режим Башара Асада та РФ. Росія традиційно відкидає всі звинувачення.

Міністерство оборони Нідерландів оприлюднило імена висланих з країни співробітників ГРУ РФ.

У свою чергу перший заступник голови комітету Ради Федерації з міжнародних справ Володимир Джабаров заявив, що Росія дзеркально відповість на висилку чотирьох її громадян Нідерландами.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: