В ЄС погрожують США через нові антиросійські санкції

В ЄС погрожують США через нові антиросійські санкції
Очільник Єврокомісії  Жан-Клод Юнкер

Юнкер обіцяє, що ЄС захищатиме свої економічні інтереси

Єврокомісія каже, що може вжити заходів проти американської влади, якщо закон щодо введення нових санкцій проти Кремля містить пункти, що можуть нашкодити економічним інтересам ЄС.

Про це під час інтерв'ю одній з німецьких радіостанцій заявив очільник Єврокомісії  Жан-Клод Юнкер, повідомляє видання Reuters.

Він зазначив, що ухвалений закон щодо нових санкцій проти Росії враховує занепокоєння Євросоюзу, однак він готовий вжити заходів у відповідь протягом кількох днів, якщо санкції будуть застосовані для нанесення шкоди економічним інтересам ЄС.

«Ми готові, ми повинні захищати свої економічні інтереси перед США, і ми це зробимо», - наголосив Юнкер. 

За його словами, зараз вкрай важливо координувати позицію з американською владою, щоб санкції проти Кремля, в контексті його ролі в українській кризі, були ефективними.

Раніше у Кремлі відреагували на закон про нові антиросійські санкції США.

Як відомо, 2 серпня  Трамп підписав закон про санкції щодо Росії.

Нагадаємо, у ніч проти 28 липня Сенат США майже одноголосно проголосував за нові санкції проти Росії, Ірану та КНДР.

Раніше палата представників США 25 липня проголосувала за нові санкції проти Росії, Ірану і КНДР, проект яких був узгоджений у липні. Законопроектом, зокрема, пропонується заборонити президенту США послаблювати санкції або істотно змінювати американську політику щодо Росії без схвалення Конгресу.

Також, проект передбачає додаткові обмеження на участь американських громадян і компаній у співпраці з російським енергетичним сектором, зокрема, у сфері будівництва Росією трубопроводів.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: