В ЄС закликали Україну та РФ повернутися до «газових» переговорів

В ЄС закликали Україну та РФ повернутися до «газових» переговорів

Європейська комісія вважає такий формат корисним

Заступник голови Європейської комісії з Енергетичного союзу Марош Шефчович пропонує перезапустити тристоронній формат «газових» переговорів за участю ЄК, України і РФ. Про це повідомляє представництво ЄК в Україні.
«У минулому такий формат довів свою користь: для всіх краще сидіти поруч один з одним за одним столом. Росія як експортер, Україна як транзитер і Євросоюз як головний імпортер мають загальний передбачуваний інтерес. Для обговорення питань поставок газу в майбутній зимовий опалювальний сезон краще всього підходить тристоронній формат», - наводяться в повідомленні слова Шефчовича.
Згідно з повідомленням, заступник голови ЄК, крім майбутнього візиту до Києва 2 вересня, має намір зустрітися і з представниками російської влади.
Шефчович схвалив рішення українського уряду, що затвердило план функціонального поділу НАК «Нафтогаз України». «Украй важливо в найближчі місяці швидко і послідовно впровадити це рішення. Паралельно залишається досить великий потенціал України у сфері енергоефективності і відновлюваної енергетики. Якщо країні вдасться підвищити рівень енергоефективності до середнього рівня ЄС, досягнуті заощадження будуть більшими, ніж споживання енергії в Іспанії протягом усього року. Таким чином, Україна зможе навіть бути експортером енергії. Європейська комісія готова підтримати створення до кінця року відповідного Фонду з енергоефективності», - резюмував Шефчович.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: