В Києві активісти за допомогою екскаватора намагаються знести пам'ятник чекістам

В Києві активісти за допомогою екскаватора намагаються знести пам'ятник чекістам

Це вже не перша спроба демонтувати монумент на Либідській

У Києві активісти вирішили вдруге спробувати знести пам'ятник чекістам, що знаходиться поблизу станції метро «Либідська». Цього разу вони підігнали екскаватор, який уже зніс частину монументу.

«Хунтамобіль розстрілює чєкістів в потилицю. Лишилося ще трошки», - написав депутат Київради від «Свободи» Руслан Андрійко, опублікувавши фото екскаватора, що руйнує пам'ятник.

 

Нагадаємо, 28 квітня на Либідській площі столиці активісти, за їх словами, націоналістичного спрямування, намагались зруйнувати пам’ятник чекістам, а потім, коли спроба не вдалась, - облили його фарбою.

Довідка. Пам'ятник чекістам в Києві було встановлено в 1967 році на Либідській площі (тоді - площі Дзержинського) в честь співробітників ВЧК. Авторами монумента є скульптор Василь Бородай і архітектор Анатолій Ігнащенко.

Пам'ятник виготовлений з червоного граніту. Монумент являє собою прямокутну брилу висотою 9 м, на якій викарбовано горельєф із зображенням осіб двох бійців. Знизу на постаменті по периметру розміщено напис великими буквами «Мужнім чекістам, бійцям революції, вірним синам Батьківщини, полеглим в битвах за владу Рад, пам'ять і повагу народну».

Майданівці намагалися знести цей пам'ятник ще в лютому 2014 року.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: