У комісії з регулювання тарифів повідомили, коли скасують формулу «Роттердам+»

У комісії з регулювання тарифів повідомили, коли скасують формулу «Роттердам+»
Глава Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних тарифів Дмитро Вовк

Вовк зазначив, що «формула «Роттердам+» оптимальна на перехідному етапі реформування галузі і вона приймалася абсолютно законно»

У НКРЕКП розповіли, коли буде скасовано формулу розрахунку ціни вугілля «Роттердам+».

Про це заявив глава Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних тарифів Дмитро Вовк в ефірі 112 каналу.

«Вона буде скасована, однозначно. З впровадженням ринку електроенергії, який був проголосований Верховною Радою. Це станеться через 2 роки рівно, після того як комісія втратить повністю повноваження по затвердженню цін на електричну енергію», - заявив Вовк. 

Він зазначив, що ця формула оптимальна на перехідному етапі реформування галузі і вона приймалася абсолютно законно, і була узгоджена з усіма органами влади.

«Ціна - це середнє значення на відповідному хабі з урахуванням логістики і скориговане на якість. Такий підхід, на мою думку, виправданий, він фундаментально обґрунтований, він доцільний на перехідному етапі до того моменту, як відбудеться лібералізація ринку електроенергії та природного газу», - підкреслив він.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: