В Конгресі США домовилися щодо нових санкцій проти Росії

В Конгресі США домовилися щодо нових санкцій проти Росії

Законопроект передбачає закріплення на законодавчому рівні санкцій, введених на підставі указів Обами

Представники Республіканської і Демократичної партії США в конгресі досягли домовленості по законопроекту про нові санкції щодо Росії.

Про це повідомляє Reuters.

Сенатор-демократ Бен Кардін, творець законопроекту, заявив, що угода про прийняття законопроекту досягнута після «складних переговорів«.

«Майже єдиноголосно конгрес готовий послати президенту Путіну ясне послання від імені американського народу і наших союзників, і нам потрібен президент Трамп, щоб допомогти доставити це повідомлення», - підкреслив глава комітету сенату з міжнародних відносин.

Як зазначив лідер демократів в сенаті Чак Шумер, законопроект про санкції «необхідний».

«Я очікую, що палата представників і сенат будуть оперативно діяти з приводу цього законопроекту, на основі широкої двопартійної підтримки і відправлять його на стіл президенту», - підкреслив він.

Законопроект передбачає закріплення на законодавчому рівні санкцій, введених на підставі указів екс-президента США Барака Обами в зв'язку з конфліктом на сході України і приєднанням Криму до Росії.

Туди ж входять і санкції щодо громадян Росії, підозрюваних в кібератаках на американські політичні інститути.

У законопроект також включена стаття, згідно з якою США продовжать виступати проти реалізації проекту «Північний потік - 2» і надають пріоритетного значення експорту американської сировини на ринки Європи.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: