У Мін'юсті планують із 26 управлінь Пенітенціарної служби залишити шість

У Мін'юсті планують із 26 управлінь Пенітенціарної служби залишити шість

Міністр юстиції розповів, що заощаджені кошти скерують на збільшення зарплат для офіцерів, які працюють в установах

Міністр юстиції Павло Петренко в інтерв’ю «Главкому» розповів про ті реформи, на які очікує Пенітенціарна служба України. Зокрема, планується перетворити її на цивільний орган.

«Ми мали дуже великий адміністративний персонал. Усі генерали, які працювали в центральному апараті й в обласних управліннях, мали хороші зарплати. А люди, котрі працюють у колоніях, мають найнижчу заробітну плату у всій системі правоохоронних органів. Ми робимо значне скорочення бюрократичного апарату. Заощаджені кошти скеровуватимемо на збільшення зарплат для офіцерів, які працюють в установах», - зазначив міністр.

Другим етапом реформ стане оптимізація кількості так званих обласних управлінь.

«Раніше їх було 26. Окрім того що вони були посередником між СІЗО і центральним апаратом, у тому числі у сфері корупційних контактів, вони більш нічим не займалися. Ми з тих 26 управлінь залишаємо шість міжрегіональних. Так само значно скорочуємо там бюрократичний персонал», - додав Петренко.

Він підкреслив, що ЄБРР згодився включитися в цю реформу, а також уряд Норвегії та Канади, які зараз розглядають таку можливість. «Спільно з міжнародними партнерами будуємо нову цивільну систему, де робиться акцент на пробацію, підготовку засуджених до нормального життя після того, як вони вийдуть із в’язниці», - резюмував міністр юстиції.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: