В Нацполіції заявили, що бойовики «амністують» злочинців в обмін на службу в бандах «ДНР»

В Нацполіції заявили, що бойовики «амністують» злочинців в обмін на службу в бандах «ДНР»

Аброськін також навів деякі приклади з життя колоній, розташованих на території «ДНР»

З початку поточного року затримано 7 співробітників «пенітенціарної системи» «ДНР», ще 15 оголошені в розшук.

Про це начальник Головного управління Національної поліції України в Донецькій області В’ячеслав Аброськін написав на своїй сторінці у Facebook.

«Тюремники, які перейшли на бік терористів, перетворилися на злочинців. Відповідальності за скоєні злочини їм не уникнути. З початку 2016 року затримано 7 співробітників пенітенціарної системи «держави ДНР», 15 – оголошені в розшук», – написав він.

Аброськін також навів деякі приклади з життя колоній, розташованих на території «ДНР». Зокрема, у Ждановській колонії діє «легальний наркотрафік». Сюди завозять наркотики і засуджені його купують. Колонія служить швейним цехом з пошиття військової форми бойовикам.

Макіївська колонія використовується бойовиками «ДНР» як місце укладання бійців ВСУ.

«В Єнакіївській колонії «життя вирує». Контингент – злочинці, які вчинили особливо тяжкі злочини, засуджені, в більшості своїй, до довічного ув’язнення. Там практикується «амністія» – звільнення з колонії в обмін на «службу» в НВФ «ДНР». Так і керівництво, і співробітники Єнакіївськоъ колонії періодично беруть участь в бойових діях на боці бойовиків «ДНР». «Херої» цим «пишаються» і роблять на пам’ять селфі з убитими українськими військовими. У самій колонії неодноразово виникають «бунти» з-за нестачі їжі та інших соціальних благ. Керівництво ВК постійно знущається над засудженими – побиття, приниження і т. п. Як кажуть ув’язнені, в 2014-2015 роках були здійснені 5 самогубств закоренілих злочинців», – пише Аброськін.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: